Lody Bałwanki – to pyszna przekąska, która jest naturalnym źródłem protein, białka, wapnia i witamin
Lody poza tym, że stanowią zimny deser, powinny też być zdrowe! Na gorące dni nie ma nic lepszego niż lody!
Apetyczne, bogate w wartościowe składniki odżywcze i serwowane w unikatowej formie to Lody Bałwanki.
Zanim jednak po nie sięgniemy, dowiedzmy się dlaczego warto wybrać oryginalne Lody Bałwanki?
Idealna konsystencja i doskonale wyważona słodycz. Ich niebanalny smak uwodzi wszystkie zmysły.
W dwóch słowach - niewiarygodnie dobre. Przywołują wspomnienia i smak lodów z dzieciństwa.
Czy wiesz, że…
Lody Bałwanki dobrze wpływają na nasze zdrowie ?
Nasze lody to nie tylko pyszny deser, lecz także źródło cennych substancji odżywczych.
Należą do najmniej kalorycznych słodyczy. Mają ich o połowę mniej niż większość ciast i batoników dostępnych
na sklepowych półkach.
Lody Bałwanki produkowane są na bazie alpejskiego mleka i dostarczane do klienta w płynnej formie, dzięki
czemu stanowią źródło niezbędnego dla organizmu wapnia, który jest podstawowym budulcem kości i zębów.
Są w nich też witaminy A, B1, B2 i PP, oraz żelazo, magnez i potas. Dzięki temu lody wzmacniają organizm. Poza
tym są lekkostrawne i nie zalegają długo w przewodzie pokarmowym. Mogą je jeść nawet osoby cierpiące na
wrzody żołądka.
Lody na choroby !
Ci, którzy twierdzą, że jedzenie lodów zimą jest zdrowe mają dużo racji. Przysmak ten łagodzi ból i zmniejsza
obrzęk gardła. Według naukowców pomaga też przy leczeniu anginy.
Lody – czy jemy ich dużo ?
Według badań, Polak zjada średnio 4 litry lodów rocznie i co roku zauważalna jest tendencja wzrostowa – dla
porównania Szwedzi zjadają 14 litrów, a Amerykanie 23 litry… - wszystko przed nami !
Lody – jakie smaki lubimy
My, Polacy jesteśmy tradycjonalistami przy wyborze smaku lodów. Niezmiennie zajadamy się śmietankowymi,
czekoladowymi i truskawkowymi. Odważniejsze są nasze dzieci, które lubią eksperymentować z lodami np. o
smaku gumy balonowej. Niestety nie idzie to w parze ze zdrowiem. Rozsądek powinien nam zawsze
podpowiadać, aby dzieci również jadły smacznie i zdrowo.
Lodowe przysmaki na świecie
Na świecie jada się lody o przedziwnych smakach. Na przykład w Rosji w bardzo eleganckich restauracjach
podaje się lody czosnkowe jako przystawkę przed głównym daniem. Amerykanie, najwięksi amatorzy lodów na
świecie, zajadają się lodami o smaku korzennym lub piwnym. W austriackiej kawiarni można zamówić lody
pomidorowe, herbaciane oraz lody jedwabne.
Pamiętajmy !
Lody Bałwanki, oferują tak wiele dzięki niepowtarzalnej recepturze opartej na bazie alpejskiego mleka.
Produkt importowany w płynnej formie bag-in-box prosto z Włoch gwarantuje świeżość i prostotę użycia.
Oferujemy wyłącznie pełnowartościowe, niemodyfikowane lody, bez zagęstników !
Lody na bazie proszku nie są w stanie dorównać naszej jakości .